Casa Botania

Casa Botania, Costa Rica

Casa Botania is een Bed & Breakfast vlakbij Centraal Amerika’s grootste Botanische Tuin: de Wilson Botanical Garden. Dit gezellig hotelletje ligt op de flank van een immense bergketen in het zuidelijk gedeelte van Costa Rica en heeft dan ook een duizelingwekkend en eindeloos mooi uitzicht op de Talamanca vallei, als ook op primair regenwoud. De kamers zijn modern ingericht aan de hand van natuurlijke materialen en hebben elk hun eigen karakter. Het uitgebreide ontbijt wordt geserveerd op een uniek Gaudiaans geïnspireerd terras, ontworpen door een lokale kunstenaar. Op slechts 5 km van het hotel ligt San Vito, een charmant bergdorpje gesticht door Italianen in de jaren 50, waar een waaier aan restaurantjes ligt.

Kom je om te genieten van de rust, of wil je avontuurlijk op verkenning gaan naar nog onbekende plekjes in het authentieke deel van Costa Rica? Of snuif je graag de cultuur en geschiedenis van dit land op bij lokale Indianenstammen?
Dit is ook een prachtige streek om vogels te spotten. Alleen al in de tuin van Casa Botania zijn 225 vogelsoorten geregistreerd. We hebben een vogelgids on site die je naar de beste plekjes weet te begeleiden. ’s Avonds kun je gezellig aanschuiven aan onze tafel voor een heerlijk met zorg bereid driegangenmenu.

Locatie

Casa Botania ligt op 1,5 km van de Wilson Botanical Garden, richting het stadje San Vito.

Activiteiten

Voor mensen die het nog authentieke Costa Rica willen ontdekken en de minder toeristische plekjes zoeken, is het zuiden van het land zeker een aanrader. Je kunt hier de quetzal spotten in het nog redelijk onontdekte internationale park La Amistad, baden in een natuurlijke warmwaterbron, op verkenning gaan in de grotten, enz. Bij al deze unieke uitstappen zul je wellicht bijna geen toeristen tegenkomen. Aangezien deze streek veel koffie wereldwijd exporteert, worden er natuurlijk ook interessante koffietours aangeboden met aansluitend koffie proeven. Voor wie nog meer avontuur zoekt, is er ook een mooie tocht naar lokale warmwaterbronnen nabij de Panamese grens.

Prijsindicatie
Op basis van 2 personen variëren de kamerprijzen van $79 tot $85 per nacht. Neem contact op met het hotel voor de actuele prijzen voor uw reisdata en groep samenstelling. De contactgegevens vind u verder beneden op deze pagina.

Overige bijzonderheden:

– Onze gastenkamer in huis is voorzien van kabel tv.

– De 4 bungalows hebben een spectaculair zicht op de vallei en primair regenwoud.

– Er is WiFi aansluiting op het terras en in alle kamers.

– Alle kamers zijn voorzien van eigen terras en privé badkamer met douche (warm water).

– De ramen hebben muskietengaas.

– Kinderen tot 5 jaar krijgen gratis logement.

Voor reserveringen en andere vragen: