familie reis Holland Hotels Costa RicaMet de familie reis 16 dagen naar het noordwesten van Costa Rica. Daar vind je de mooie stranden van het schiereiland Nicoya, maar ook de meest bezochte vulkanen van Costa Rica, de Rincón de la Vieja, de Arenal en de Tenorio. Afwisseling genoeg dus voor de familie: strand, wandelen, paardrijden, canopy tour. En een bezoek aan het nevelwoud van Monteverde en de Rio Celeste mag niet ontbreken.

Dag 1 – Dos Palmas Country Inn in la Garita
of Hotel Bougainvillea in Santo Domingo de Heredia (keuzemogelijkheid)
Na aankomst op het internationale vliegveld Juan Santamaría in Alajuela, dicht bij de hoofdstad San José, word je opgehaald en naar eigen keuze naar hotel Dos Palmas of naar Hotel Bougainvillea gebracht. Dan is het maar 15 minuten (Dos Palmas) of 20 minuten (Bougainvillea) rijden en kun je heerlijk uitrusten van de reis en acclimatiseren in het tropische Costa Rica. Hotel Bougainvillea heeft prachtige tuinen, en beide hotels zijn een goede uitvalsbasis om San José te verkennen. De volgende dag staat de huurauto voor jullie klaar.
<Dos Palmas Country Inn>
<Hotel Bougainvillea>

Heliconia IslandDag 2 en 3 – Heliconia Island River Lodge in Puerto Viejo de Sarapiquí
Heliconia Island River Lodge: de naam zegt het al, gelegen op een eiland tussen twee rivieren. De prachtige tuin met heliconia’s en andere tropische planten is beroemd. In de tuin zijn veel vogels en apen te zien. Verder kun je ananas- en bananenplantages bezoeken, een tochtje op de rivier maken of een kijkje nemen in het biologisch centrum Selva Verde.
> Heliconia Island River Lodge

Dag 4 en 5 – Monte Terras in Tronadora
In de provincie Guanacaste overnacht je in een vrolijke cabina van Monte Terras. Hier vandaan is de Arenal vulkaan zichtbaar. In de avond heb je kans om lava naar beneden te zien rollen. En natuurlijk kun je wandelen aan de voet van deze vulkaan, je loopt zelfs over lavarotsen die in 1992 naar beneden zijn gekomen. Een bezoek aan het nevelwoud Monteverde behoort ook tot de mogelijkheden. Daar kun je over hangbruggen lopen of een canopy tour maken.
> Monte Terras

Dag 6 en 7 – Aroma de Campo in Curubandé
In het noorden van Costa Rica ligt Aroma de Campo waar je in een kleurrijke kamer logeert. Dé attractie van dit leuke hotel is de vulkaan Rincón de la Vieja. Er zijn diverse wandelingen mogelijk, langs watervallen, bubbelende modderpoelen en zwaveldampen. De meest spectaculaire is die naar de krater, deze duurt in totaal wel zeven uur. Onderweg zie je verschillende soorten bomen en orchideeën, terwijl de apen in de bomen rondbuitelen.
> Aroma de Campo

Dag 8, 9 en 10 – Fidelito Ranch & Lodge bij Tambor
Op het schiereland Nicoya vind je de in hacienda stijl gebouwde Fidelito Ranch & Lodge. Deze is gelegen in het met jungle bedekte heuvelgebied van Tambor. Een rondleiding over de 60 ha. grote Ranch is inbegrepen. Maar je kunt ook paardrijden, fietsen, wandelen of lekker luieren aan het 7 km lange strand.
<Fidelito Ranch & Lodge>


Dag 11, 12 en 13 – Beach Hotel Celaje in Cabuya:
Op het zuidelijke puntje van het schiereiland Nicoya vind je Beach Hotel Celaje, waar je een paar dagen heerlijk genieten kunt van de zon en het strand, en uiteraard diverse dagtrips maken, o.a. naar een onbewoond eiland. Beach Hotel Celaje ligt direct aan het strand met een geweldig uitzicht over de oceaan. Je slaapt in een comfortabele bungalow.
> Beach Hotel Celaje<

Dag 14 – Dos Palmas Country Inn of Hotel Bougainvillea
De laatste dag overnacht je weer in Dos Palmas of Hotel Bougainvillea. Heerlijk op de veranda of bij het zwembad nog even nagenieten van de vakantie. Niet vergeten om op tijd de huurauto weer in te leveren.

Dag 15
Vertrek San José, je wordt naar het vliegveld gebracht.

Dag 16: weer thuis.


Het spreekt voor zich dat er vanuit ieder hotel diverse dagtrips mogelijk zijn. We hebben hier slechts enkele genoemd. Prijzen zijn vanaf en afhankelijk van jullie keuzes en gebaseerd op 2 personen. Reis je met meerdere personen, wil je korter of langer in bepaalde hotels verblijven, of de  familie reis duur verkorten of verlengen? Dat kan. Stuur ons een bericht en je krijgt van ons prompt een antwoord.

FAMILIE REIS PRIJZEN PER PERSOON 2018:

Hoogseizoen 1 dec-30 april
vanaf US$ 641
Laagseizoen 1 mei-30 nov vanaf US$ 598

De vanaf prijzen voor de familie reis zijn gebaseerd op een tweepersoons kamer, inclusief ontbijt en 13% belasting.
In verband met koerswijzigingen van de US Dollar kan de uiteindelijke prijs in euro’s variëren.

In de week voorafgaand aan Pasen en in de week tussen Kerst en Nieuwjaar gelden andere tarieven voor deze familie reis. Deze zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Lees ook onze garanties en  voorwaarden.

.
.

AUTOHUUR 2018

Autokeuze

 

Hoogseizoen
15 dec-15 apr
Laagseizoen
16 apr-14 dec
Toyota Rush US$    698 US$   537
Toyota RAV 4 US$    824 US$   760
Toyota Prado US$ 1.182 US$ 1.133

Prijzen voor 13 dagen autohuur, naar keuze aangevuld met Allrisk verzekering:

Toyota Rush US$ 221 extra
Toyota Rav 4 US$ 286 extra
Toyota Prado US$ 377 extra
Een GPS kost US$ 117 extra

De kosten van de autohuur voor jouw familie reis dien je zelf te voldoen d.m.v. een creditcard (VISA of Master). Bij vele creditcardmaatschappijen ben je al voor een aantal zaken verzekerd, het is altijd de moeite waard om even de voorwaarden van de creditcardmaatschappij er op na te kijken of de allriskverzekering wel / niet nodig is. Dubbel verzekeren heeft geen zin en het kan geld besparen. Bedenk wel dat –als je de verzekering niet neemt- de borg hoger is.

Wat je moet weten over de autoverzekering.