Tickets

Holland Hotels Costa Rica verkoopt geen vlieg tickets.
Met Momondo naar Costa Rica

 

Wij hebben goede ervaringen met Momondo.nl

We kunnen je helpen met adviezen en een paar tips voor websites van airlines waar je rechtstreeks tickets kunt boeken, soms wat duurder, maar dan wel met de voordelen van rechtstreeks boeken bij de airline:

KLM: Amsterdam – rechtstreeks naar San José of via Panama met een overstap met daarna nog een 1- uur durende vlucht naar San José. Relatief korte reistijd. Uitstekende service.
– Air France vliegt vanaf Parijs rechtstreeks naar San José of via een Panama, met overstap op een aansluitende vlucht naar Costa Rica. Goede service. Je krijgt zelfs een glas champagne in de economy class geserveerd!
– Lufthansa:  vliegt  vanaf Frankfurt op Panama met aansluitende vlucht naar Costa Rica. In 2018 begint Lufthansa met een rechtstreekse vlucht naar San José.
Swiss Air/Edelweiss Air: Vliegt rechtstreeks op San José vanuit Zürich in Zwitserland. Goede service.
Iberia: van  Amsterdam, Brussel of Dusseldorf naar Madrid. Daar stap je over op de rechtstreekse vlucht naar San José. Redelijke service. Interieur van de vliegtuigen is onlangs helemaal vernieuwd!
Condor: van Düsseldorf en/of via Frankfurt naar San José met een kleine tussenstop in de Dominicaanse republiek. Alleen te boeken via deze website. Nederlandse websites verkopen deze vlucht niet. Goede service, vaak vertragingen.
– British Airways sinds mei 2016 met een rechtstreekse vlucht van Londen naar San José.

Via de USA
Houston en Atlanta zijn vliegvelden waar je niet met je koffers hoeft te sjouwen.
Bij het instappen op Schiphol wordt streng gecontroleerd op voorwerpen met scherpe punten, vloeistoffen, gels, computers, tablets en smartphones.
In de USA heb je grote kans op lange rijen en scherpe controles op paspoort en handbagage. Maak geen grapjes, word nooit boos, volg de instructies stipt op en wacht geduldig je beurt af. Zeg niet meer dan strikt noodzakelijk, geen onnodig gesprek aangaan. Blijf te allen tijde beleefd en zeg altijd de waarheid!  Dan komt alles goed.

Alle koffers worden gecontroleerd door de Amerikaanse douane. Koffers die op slot zitten worden open gebroken(!). Doe een stevige band of touw om je koffer. Dat voorkomt dat je koffer open valt tijdens het transport.

Wat mag ik meenemen als ik via de USA vlieg?

– United Airlines: Amsterdam – San José (SJO) overstappen in Houston of Newark. Zorg voor minstens 2 – 3 uur overstaptijd. Matige service!
Delta: verschillende mogelijkheden, meestal overstappen in Atlanta. Vermijd vluchten via Miami. Zorg voor minstens 2 – 3 uur overstaptijd. Goede service.
American Airlines: er bestaat een vlucht van Amsterdam naar Atlanta, daar overstappen op de vlucht naar San José. Of via Londen naar Miami en dan naar San José. Miami is beslist geen prettig vliegveld. Matige service. Zorg voor ruime overstaptijd in Miami.

Als je via de USA vliegt heb je ESTA nodig. Uiterlijk 72 uur voor aanvang reis aanvragen!!
Na het aanvragen van Esta een dag later op de website van Esta kijken of je Esta is goedgekeurd (je krijgt geen bericht).

Als je via Canada vliegt heb je ETA nodig. Op tijd aanvragen!

Google

Naast de bekende ticket websites, bestaat er ook een andere website die op zoek gaat naar de laagste tarieven voor tickets: Google Flights.
Vertrekplaats kan Amsterdam (AMS) zijn, maar je kunt ook Brussel (BRU) en Düsseldorf (DUS) als optie aangeven door op de + te klikken naast de plaatsnaam “Amsterdam”.
Costa Rica heeft twee internationale luchthavens: Juan Santamaría International Airport (in de voorstad Alajuela) bij San José (SJO) en Liberia (LIR). Vliegveld bij San José is het grootste vliegveld. Je kunt deze twee opties aangeven als aanvlieghaven.
Google gaat dan zoeken naar de goedkoopste vliegtickets met vertrek vanaf alle drie deze luchthavens in Europa en aankomst op een van die twee luchthavens in Costa Rica.
Klik vervolgens op het vierkante blokje waar 31 in staat, dan komt de maandkalender te voorschijn.
Vul de gewenste vertrek- en terugreisdatum in.
Klik nu eens op die drie verticale streepjes (die streepjes staan rechts boven het blauwe blok met de tekst “kies een uitgaande vlucht”).
Nu komt de maandkalender weer te voorschijn met vrijwel dagelijks andere tarieven voor een ticket.
Door de vertrek- en terugreisdatum iets te verschuiven kun je op die manier veel voordeliger vliegen.
Helemaal onderin kun je op “diagram uitvouwen” klikken. Je ziet dan op welke dagen de goedkoopste tarieven beschikbaar zijn.
Wel moet gezegd worden dat de goedkoopste tarieven niet de kortste routes beloven. Heb je veel tijd en weinig geld dan is dit toch een leuke optie om een goedkoop ticket naar Costa Rica te vinden.

Tips bij het kopen van tickets

Pas op: soms ben je bezig online een vlieg ticket te boeken en helemaal aan het eind van de boeking komt ineens de mededeling dat voor die prijs helaas alle vliegtickets uitverkocht zijn en dat ze nu ineens duurder zijn geworden. Ook rekenen veel sites boekingskosten.
Tip: Als je al eerder op het internet naar tickets hebt gezocht, zetten sommige websites een cookie op je computer. Daardoor weet die website dat je belangstelling hebt voor een bepaald ticket en zal dus geen aanbiedingen meer laten zien. Werk dus met de incognito modus. Of verwijder de cookies op je computer, dan ben je weer helemaal verlost van dat soort plaaggeesten en kun je de aanbiedingen weer zien.
tickets
Succes!