vogelreis costa ricaDeze vogelreis voert langs diverse natuurgebieden en microklimaten van Costa Rica om zoveel mogelijk leefgebieden van Costaricaanse vogelsoorten tegen te komen.
Lees hierover meer.

Dag 1
Dos Palmas Country Inn in La Garita
Na aankomst op het internationale vliegveld Juan Santamaría in Alajuela, dicht bij de hoofdstad San José, word je opgehaald en in 15 minuten naar hotel Dos Palmas Country Inn gebracht. Dan kun je heerlijk uitrusten van de reis en acclimatiseren in het tropische Costa Rica.
> Dos Palmas Country Inn
Of
Hotel Bougainvillea in Santo Domingo de Heredia. Dit luxe hotel met een werkelijk schitterende tropische tuin met daarin honderden soorten bloemen, planten, bomen, vijvertjes met kikkertjes is een bezoek zeer zeker waard. Uiteraard wordt er gezorgd voor vervoer van het vliegveld naar het hotel.
> Hotel Bougainvillea<

Red-legged HoneycreeperDag 2, 3 en 4 – Monte Terras in Tronadora: In de provincie Guanacaste overnacht je in een vrolijke cabina van Monte Terras. Hier vandaan zijn de vulkanen Arenal en Tenorio zichtbaar. Je kunt wandelen aan de voet van de Arenal, je loopt zelfs over lavarotsen die in 1992 naar beneden zijn gekomen.
Birding area’s voor Monte Terras zijn: Monteverde National Park, Arenal National Park, Palo Verde National Park, Caño Negro Refuge en Santa Rosa National Park en de tuin van Monte Terras.
> Monte Terras<

Dag 5, 6 en 7 – Heliconia Island River Lodge in Puerto Viejo de Sarapiquí. Heliconia Island River Lodge: de naam zegt het al, gelegen op een eiland tussen twee rivieren. De prachtige tuin met heliconia’s en andere tropische planten is beroemd. In de tuin zijn veel vogels en apen te zien. Verder kun je ananas- en bananenplantages bezoeken, een tochtje op de rivier maken of een kijkje nemen in het biologisch centrum Selva Verde.
Birding area’s voor Heliconia Island River Lodge zijn: Tortuguero National Park en Heliconia Island zelf.
> Heliconia Island River Lodge<

quetzalDag 8, 9 en 10 – Dantica Lodge in San Gerardo de Dota: Dantica Lodge is schitterend gelegen in de nevelwouden van San Gerardo de Dota. Van hieruit kun je de parken Los Quetzales en Tapanti bezoeken, of een hike (evtetueel met gids) maken door het 9 ha grote privé natuurgebied, op zoek naar de beroemde vogel, de Quetzal. Neem warme kleding mee, het kan hier fris zijn vanwege de hoogte.
Birding area’s voor Dantica Lodge zijn: Los Quetzales National Park en Tapanti-Cerro de la Muerte.
> Dantica Lodge<

Dag 11, 12 en 13 Keuze uit Casa Botania in San Vito of Rancho Burica in Punta Banco

Casa Botania is gelegen naast Wilson Botanical Garden. Pepe, de eigenaar tevens vogelgids neemt je mee naar dit prachtige park en ook andere plekken. Kathleen, de eigenaresse kookt ’s avonds de verukkelijkste maaltijden. Bezoek ook de heetwaterbaden of een indianendorpje in de buurt.
Birding area’s voor Casa Botania zijn: La Amistad National Park en Wilson Botanical Garden.
> Casa Botania<

Rancho Burica: omlijst door overdadig tropisch groen, nodigt je uit om te komen genieten van dit surfersparadijs. Als je vooral rust, zand en de zee zoekt, dan is deze afgelegen jungle buitenpost net iets voor jou. Vogelen kun je in het Reserva Conte Burica of in de tuinen van Rancho Burica zelf. ‘s Avonds lekker eten met z’n allen rond een grote tafel. De zonsondergangen hier vergeet je nooit meer!
> Rancho Burica<

Montezuma orpendulaDag 14, 15 en 16 – Keuze uit La Cacatúa Lodge in Uvita of Uvita Bali Bosque of Villas Rio Mar in Dominical
Welkom in Costa Ballena, zoals deze streek heet, een ideale plek voor vogelaars! Deze streek herbergt vele vogelsoorten en die zijn te zien tijdens een trip naar de mangroven van de rivier Sierpe,  de rivier Térraba of naar het natuurpark Corcovado. Of de jungle verkennen in de heuvels nabij Uvita op zoek naar kikkertjes en prachtige watervallen.
Birding area’s zijn: Corcovado National Park,  Térraba-Sierpe Reserva, Fila Costeña.
>La Cacatua Lodge<    >Uvita Bali Bosque<  >Villas Rio Mar<

Dag 17 en 18 Playa Bejuco: genieten van het strand, of surfen. Een bezoek aan het natuurpark Manuel Antonio en een boottocht over een rivier vol krokodillen behoren tot de mogelijkheden. De schitterend gekleurde ara’s vind je in de bossen van het Carara park. Hotel Playa Bejuco is rustig gelegen en op loopafstand van het strand, slechts 25 minuten rijden ten zuiden van Jacó.
Birding area’s voor Playa Bejuco zijn: Carara National Park en Los Quetzales National Park.
>Playa Bejuco<

golden hooded tanagerDag 19, Naar keuze Dos Palmas Country Inn of Hotel Bougainvillea: de reis gaat naar het laatste overnachtingsadres van de vogelreis om op prettige wijze afscheid te nemen van Costa Rica. In de tropische tuinen van Bougainvillea zul je vast nog veel laatste vogels kunnen spotten!

Dag 20: je wordt naar het vliegveld gebracht voor de terugreis.

Het spreekt voor zich dat er vanuit ieder hotel diverse dagtrips mogelijk zijn. We hebben voor de vogelreis slechts een selectie uit gemaakt. Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen. Reis je met meerdere personen, wil je korter of langer in bepaalde hotels verblijven, of de reisduur verkorten of verlengen? Dat kan. Stuur ons een bericht en wij sturen een aangepaste offerte.

PRIJZEN Vogelreis 2018 (per persoon)

Hoogseizoen 1 dec-30 april v.a. $ 1.063
Laagseizoen 1 mei-30 nov v.a. $    953

toekanDe prijzen voor de vogelreis zijn in US Dollars en per persoon, gebaseerd op een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt en belasting. In een offerte zullen de prijzen tegen de dan geldende koers in euro’s worden vermeld. Bij betaling dien je er rekening mee te houden dat de geldende koers inmiddels is gewijzigd. Kijk hier voor de actuele koers. In de week voorafgaand aan Pasen en in de week tussen Kerst en Nieuwjaar gelden andere tarieven. Deze zijn op aanvraag verkrijgbaar.
garantieAlles over onze garantiebepalingen en voorwaarden.

 

 

Autohuur voor 18 dagen

Autokeuze

Hoogseizoen

Laagseizoen

Allrisk verz (optie)

GPS (optie)

           2018

15 dec-15 apr

16 apr-14 dec

Toyota Rush

$ 950

$ 737

$ 270

$ 162

Toyota Rav 4

$ 1.119

$ 1.040

$ 360

$ 162

Toyota Prado

$ 1.602

$ 1.553

$ 486

$ 162

De kosten van de autohuur tijdens de vogelreis dien je zelf te voldoen d.m.v. een creditcard (VISA of Master). Bij vele creditcardmaatschappijen ben je al voor veel dingen verzekerd, het is altijd de moeite waard om even de voorwaarden van de creditcardmaatschappij er op na te kijken of de allriskverzekering wel / niet nodig is. Dubbel verzekeren heeft geen zin en het kan veel geld besparen. Bedenk wel dat –als je de verzekering niet neemt- de borg hoger is.

vogelreis Holland Hotels Costa Rica> Reserveren, klik hier

Je kunt alle vogelgeluiden op de IPad of IPhone afluisteren door middel van de Birdsounds Costa Rica App