Cultuur

Holland Hotels Costa Rica

Ook in Mexico zijn afbeeldingen gevonden van grote ronde bollen

Holland Hotels Costa Rica

esfera

Costa Rica is op de eerste plaats bekend om zijn bijzondere natuur met tropische oerwouden en nevelwouden, mangroven en savannes, maar ook vuurspuwende vulkanen, borrelende kokendhete modder, gigantische watervallen en met palmbomen omzoomde stranden. Aapjes springen vrolijk door de bomen en kijken je nieuwsgierig aan, walvissen en dolfijnen springen dansend uit het water en als de avond valt beginnen kikkers en krekels aan hun concert. In de natuur is het nooit stil….

cultuur5Maar in Costa Rica hebben ooit vele indianenstammen het land bevolkt. Nog steeds worden archeologische vondsten gedaan en verwondert men zich over hun bouwstijl. Gebouwen en uit natuurstenen opgebouwde wegen en aquaducten, schilderingen en maskers. Er zijn geheimzinnige zuiver ronde stenen bollen gevonden. Deze zogenoemde “esferas” werden in de jaren 30 van de vorige eeuw ontdekt toen oerwouden plaats moesten maken voor bananenplantages. Nu liggen deze bollen in bananenplantages, tuinen en parken, maar de grootste, met een doorsnede van ruim 2,80 m is te vinden in het museum. Waartoe dienden deze bollen?

 

 

 

cultuur2Guayabo is een nationaal monument, een overblijfsel van wat ooit een stad was waar een indianenstam woonde. Wandelpaden verhard met rivierstenen en ruïnes van gebouwen zijn nog steeds hier waar te nemen.

Kom het allemaal zelf zien en ontdekken tijdens één van de Holland Hotels rondreizen!cultuur3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.