De mensen

ticos-2Costaricanen (die zichzelf ‘Tico’s noemen) zijn heel vriendelijke mensen. Ze zullen altijd hun best doen om u te helpen waar ze dat kunnen. En ze geven het goede voorbeeld: in Costa Rica doet men rustig aan. Als het vandaag niet lukt, doen we het morgen! En dat is natuurlijk een prima instelling voor een vakantie.
In Costa Rica spreekt men Spaans, maar in de toeristische plaatsen wordt bijna overal Engels gesproken. En eigenaren van de Holland Hotels spreken natuurlijk ook Nederlands!

Eten

Als u in Costa Rica bent, zult u het een keer voorgezet krijgen: Gallo Pinto, het nationale ontbijt. Het bestaat uit een mix van rijst en zwarte bonen met koriander, een gebakken ei, en gebakken bananen. Gecombineerd met een heerlijke fruit-milkshake en een uitzicht op zee een absolute aanrader!
De smaak van de bananen, ananassen, mango’s en papaya’s is onvoorstelbaar – ze zijn hier aan de plant gerijpt en dat proef je.

pura vidaPura Vida

ticos-1Het ‘motto’ van Costa Rica: pura vida, oftwel: puur leven! Dit wordt gebruikt als begroeting of antwoord op de vraag ¿Comó está? (Hoe gaat het?)

 

 

Nationale feestdagen

  • 11 april – Día de Juan Santamaría (de nationale held die in 1856 de slag bij Rivas tegen William Walker besliste)
  • 25 juli – Día de Guanacaste (annexatie van de provincie Guanacaste)
  • 15 augustus – Moederdag
  • 15 september – Costa Rica viert zijn onafhankelijkheidsdag

Geschiedenis

De Chorotega-, Huetar- en Brunca Indianen waren de eerste bewoners van Costa Rica, waarvan er nog 20.000 wonen in reservaten. De meeste Costaricanen zijn afstammelingen van de Spaanse overheersers. In 1948 was er een kleine burgeroorlog, maar daarna werd het leger afgeschaft en sindsdien is het Costa Rica voor de wind gegaan.

ticos-3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.