Het laatste nieuws

In september wordt het walvis festival weer gevierd in het Nationale Park Marino Ballena. Tijdens de eerste drie weekenden van september zijn er tours tegen gereduceerde prijzen. Je vaart met een boot de zee op en zult daar de bultrugwalvissen gaan zien. Moeder walvis en bay walvis komen regelmatig aan de oppervlakte om er adem te halen.
Hotels die walvistours organiseren: Villas Rio Mar in Dominical, Hotel El Mono Feliz in Ojochal, Fidelito Ranch&Lodge in Tambor en Beach hotel Celaje bij Montezuma.

 

 

Mogen wij u van harte uitnodigen om ons te bezoeken tijdens de Vakantiebeurs 2017 in de Jaarbeurshal te Utrecht? Wij zijn present in hal 4, stand D085, vlak bij het terras van het ONTDEKPLEIN, met een plekje om even gezellig te komen zitten, wat te eten of te drinken en de stemming komt er helemaal in bij het luisteren naar de muziek vanuit de Carribean Village.
Ons team: Kees, Henk en Nacary staan voor u klaar met alle informatie en de leukste ideeën voor een avontuurlijke rondreis door Costa Rica.

Nu voor de belachelijk lage prijs van €406 van Brussel naar Costa Rica vliegen met United Airlines.
boek nu om te vliegen in de maanden januari -maart 2017:
23rd Jan – 6th Fesecret flyingb, 20th Feb – 6th Mar, 27th Feb – 13th Mar, 6th-20th Mar.
KLIK HIER voor meer informatie.

 

NieuwMaak kennis met onze twee nieuwe leden: Villas Rio Mar in Dominical en Geckoes Lodge bij Puerto Viejo.

Dolfijnen zien in Costa Rica:

Playa Ventanas bij Ojochal.

 

 

quetzal

De quetzal was voor de indianen een heilige vogel. Alleen de stamhoofden mochten de veren van deze vogel gebruiken voor de versiering van hun hoofdtooi.
Dit en nog veel meer schilderijen zijn gemaakt door de Indiaanse kunstenaar Kamel Gonzalez Rojas uit het dorp Boruca.

 

Weer thuis na een super vakantie. Dank je Kees voor het organiseren. Het was alles boven verwachting mooi.

Posted by Regina Falck on vrijdag 14 augustus 2015

Vulkaan Turrialba weer actief.

De vulkaan Turrialba is de laatste tijd weer behoorlijk actief. Regelmatig komen grote hoeveelheden as en waterdamp uit de krater. De as komt neer in de hoofdstad San Jose, waar de mensen dan ook klagen als ze net de was hebben opgehangen en een dun laagje grijze as het wasgoed bedekt. Rondom de krater is de toegang verboden. Maar Guayabo Lodge ligt op een veilige afstand van de vulkaan en vandaar uit is het uitzicht op de vulkaan dan ook spectaculair! Hier zie je een video, opgenomen op 5 april 2015. De camara staat op de rand van de krater en registreert alle uitbarstingen.

 

Help ons de zee schildpadden te redden.

Na twee maanden broeden lekker warm onder een halve meter zand komen in november tot medio januari vele nesten uit. Het uitzetten op het strand is een waar spektakel! Krioelende kleine schattige beestjes vechtend om bij de zee te komen om aan hun zwerftocht over wereldzeeën te beginnen, om eenmaal, als je zover zijn na ongeveer 15 jaar terug te keren op ditzelfde strand om hopelijk ook weer eieren te leggen… Wonder van de natuur! Te aanschouwen bij Rancho Burica… tot in de loop van januari komen er nesten uit!
Er is een schildpadden project opgezet om broedplaatsen te creeeren om de eieren veilig uit te broeden, zodat ze worden behoed voor uitsterven. Want veel van de nesten worden geroofd door mensen, honden en andere roofdieren.

Help ons met een bijdrage om van dit project een succes te maken: Kijk hier hoe u dat kunt doen

Hieronder ziet u een moment waarop de schildpadjes worden vrijgelaten:

 

Opvang van gevonden baby luiaards

Fiat Adventure

Je kunt nu ook met de sportieve  Fiat Strada Adventure een rondreis maken door Costa Rica. Deze 4wheel aangedreven auto is voorzien van een laadbakje waar je makkelijk twee mountainbikes of surfborden in kunt meenemen. Geschikt voor twee personen, zodat je je bagage op de achterbank kwijt kunt.Fiat auto huur Costa Rica

 

Waterval
Zomaar een van die verborgen diamantjes in Costa Rica.waterval Holland Hotels Costa Rica

 

 

 

 

 

 

Brain Ruiz, voetbal Costa Rica

Brian Ruiz

 

 

Voetbal Costa Rica
Brian Ruiz, de aanvoerder van het Costaricaanse voetbalteam, voelt zich bij PSV prima thuis. Maar nu zal hij zijn Costaricaanse ploeg moeten leiden naar een overwinning op Oranje.
Iedereen in Costa Rica praat alleen nog maar over het wereldkampioenschap en het feit dat Costa Rica voor het eerst in haar bestaan is doorgedrongen tot kwartfinales. Nederland wordt gezien als een zeer krachtige tegenstander, maar iedereen is optimistisch. Want niemand had toch ooit gedacht dat ze Italië, Engeland, Griekenland en Uruguay zouden verslaan? Waarom dan ook niet de Hollanders?
De Tico’s zijn sportief en dus worden de Nederlanders in Costa Rica vriendelijk begroet en wensen zij de Nederlanders veel succes toe aanstaande zaterdag. En uiteraard wensen wij als Nederlanders de Tico’s ook veel succes toe en samen hopen we een prachtige wedstrijd te mogen meemaken.
Komt u ook eens kennismaken met deze sportieve Costaricanen!

Goud

In het goudmuseum te San José is een interessante verzameling te zien van pre-columbiaans voorwerpen.

goud Costa Rica

 

Zeldzaam

De jaguar is het grootste katachtige roofdier van Costa Rica. De jaguar is erg schuw en daarom zelden te zien, maar tijdens een tocht over de rivier werd deze bijzondere opname gemaakt.

 

zoover award Holland Hotels Costa RicaHolland Hotels Costa Rica vallen in de prijzen.

Maar liefst drie leden van de Holland Hotels zijn dit jaar winnaar geworden van de Zoover Award 2013: Heliconia Island op de eerste plaats in de categorie Bed&Breakfasts, Tango Mar op de tweede plaats in de categorie “Hotels” en Dos Palmas op de vijfde plaats in de categorie “Hotels”

 

Laura Chinchilla, presidente van Costa Rica

De presidente van Costa Rica is genoemd in Vanity Fair’s Top 10 Best-Dressed World Leaders. Doña Laura, zoals ze genoemd wordt in Costa Rica, draagt graag modieuze kleding in groene en blauwe tinten.

 

 

 

Corcovado, Holland Hotels Costa Rica

 

Corcovado

Corcovado is een van de bijzondere natuurparken van Costa Rica. De biodiversiteit is nergens zo groot als in dit vrijwel ondoordringbare gebied. Een tropische jungle, nog in de staat zoals het 1000 jaar geleden ook al was. Toch zijn er mogelijkheden om dit park te bezoeken. Wij helpen u graag op weg.

Guayabo Lodge, Holland Hotels Costa RicaFolklore

Dit is een typische dans uit de provincie Guanacaste uitgevoerd tijdens een voorstelling in Guayabo Lodge

walvisstaartHottest Travel Destinations of 2013

Costa Ballena betekent ‘walviskust’ en is gelegen in het zuidelijke pacific gebied in Costa Rica. Omringd door bergen en jungle-omzoomde stranden aan de Stille Oceaan, was de ongerepte baai van Bahia Ballena, grenzend aan een Nationaal Marino Park al lang het geheim van surfers, backpackers en migrerende walvissen. Het prestigieuze Amerikaanse reisblad Travel + Leisure heeft dit gebied nu uitgeroepen tot “Hottest Travel Destinations of 2013”.  Kom het zelf ontdekken vanuit Hotel El Mono Feliz .

 

_____________________________________________________________________________________________

 

Monte Terras, Holland Hotels Costa RicaGepantserd scharrelen door de tuin

“Armadillo” noemen ze een gordeldier in Costa Rica. Het beestje scharrelde afgelopen week wat rond in de tuin van Monte Terras.

______________________________________________________________________________

In Costa Rica groeit alles heftig.

Holland Hotels Costa RicaDit insect is nog groter! gelukkig is hij zeldzaam en vliegt niet zomaar in de slaapkamer rond.

_______________________________________________________________


Lizzy is weer terug
 

Sinds een weekje is Lizzy weer terug in de omgeving van Rancho Burica. Pura Jurassic Rancho!
Rancho Burica, Holland Hotels Costa Rica

———————————————————————————————————————————————————————————–

Extra korting op de BONnefooi-kaart

Profiteer nu van de extra korting op de aankoop van de  BONnefooi kortingskaart. Normale prijs is €40, nu voor €25 .
Met de BONnefooi kortingskaart bespaart u al snel vele honderden Euro’s op hotelkamers, tours en trips en restaurants!
Kijk hier voor meer details

————————————————————————————————————————————————

 Brutale aap

Deze aap is wel erg brutaal en steelt het fruit van de vogelvoeder-tafel bij Heliconia Island

_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.