Schildpadden Costa Rica

schildpad project Holland Hotels Costa RicaIn Costa Rica kunt u vijf soorten zeeschildpadden tegen komen: soepschildpad, karetschildpad, onechte karetschildpad, warana of bastaardschildpad en de reusachtige lederschildpad.

Tortuguero, aan de Caribische zee staat natuurlijk het meest bekend om de zeeschildpadden, die daar in april en mei aan land komen om er hun eieren te leggen.  De baby schildpadjes worden geboren in de maanden juli tot oktober.

Bij Playa Nancite en Playa Ostional aan de noordelijke Pacific kust komen vanaf medio juni tot aan december tot wel honderdduizend schildpadden aan land om er hun eieren te leggen. Het hangt van de maanstand af wanneer ze komen.

 

Schildpaddenproject Rancho Burica in Punta Banco

We zijn druk bezig geweest met het schildpaddenproject hier in Rancho Burica in Punta Banco.  Er zijn vele vergaderingen geweest op de Rancho met het dorpsbestuur, lokale politie, wild-life agenten/ambtenaren en de betrokken locals van Punta Banco met als doel het illegaal rapen van de eieren te stoppen. Uiteindelijk met direct succes, onder meer door patrouilles dagelijks in de avond/nacht door locals en Rancho Burica toeristen. Resulterend in volle vivero’s (hatchery’s/broedplaatsen) in het dorp en ook een kleinere in de Rancho op het terrein. Om officieel erkend te worden moet het project aan een aantal voorwaarden voldoen en dit houdt in dat er in geïnvesteerd moet worden. Dit willen we realiseren door middel van een crowd funding campagne, waar u uw financiële bijdrage kunt storten. Alle kleine beetjes helpen!

Na twee maanden broeden lekker warm onder een halve meter zand komen nesten uit. Het uitzetten op het strand is een waar spektakel! Krioelende kleine schattige beestjes vechtend om bij de zee te komen om aan hun zwerftocht over wereldzeeën te beginnen, om eenmaal, als ze zover zijn, na ongeveer 15 jaar terug te keren op ditzelfde strand om hopelijk ook weer eieren te leggen… Wonder van de natuur!  Te aanschouwen bij Rancho Burica… vanaf medio oktober tot in de loop van januari komen er nesten uit!

schildpadden Holland Hotels Costa Rica

schildpadden project van de Holland Hotels Costa Rica

Category: Costa Rica  Tags: Costa Rica, schildpadden
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.