Vliegtickets

.
TIP: Momenteel is Momondo.nl een echte prijsvechter, u kunt er voordelig een ticket kopen naar Costa Rica.

Vergelijk alle aanbieders van parkeerplaatsen op Schiphol. U vindt er vast een betere prijs!
parkeren op Schiphol

.
Of zoek eens naar goedkope vliegtickets bij onze buren op deze Duitse website:

Flüge 468x60

Een paar tips voor websites van airlines waar u rechtstreeks tickets kunt boeken:

www.klm.com: Amsterdam – Panama en dan overstappen voor de 1 uur durende vlucht naar San José. Relatief korte reistijd. Uitstekende service.
-www.united.com: Amsterdam – San José (SJO) overstappen in Houston of Newark. Matige service. Zorg voor minstens 2 – 3 uur overstaptijd.
www.delta.com: verschillende mogelijkheden, meestal overstappen in Atlanta. Vermijdt vluchten via Miami. Zorg voor minstens 2 – 3 uur overstaptijd. Goede service.
www.americanairlines.com : er bestaat een vlucht van Amsterdam naar Atlanta, daar overstappen op de vlucht naar San José. Of via Londen naar Miami en dan naar San José. Miami is beslist geen prettig vliegveld. Matige service.
www.iberia.com: van  Amsterdam, Brussel of Dusseldorf naar Madrid. Daar stapt u over op de rechtstreekse vlucht naar San José. Redelijke service. Interieur van de vliegtuigen zijn pas helemaal vernieuwd!
www.condor.com: van Düsseldorf en/of via Frankfurt naar San José met een kleine tussenstop in de Dominicaanse republiek. Alleen te boeken via deze website. Nederlandse websites verkopen deze vlucht niet. Goede service, vaak vertragingen.
– AirFrance.nl vliegt vanaf Parijs naar Panama, met een aansluitende vlucht naar Costa Rica. En nu ook r  ook een rechtstreekse nachtvlucht Parijs-San José.
– British Airways sinds mei 2016 met een rechtstreekse vlucht van Londen naar San José.
– Lufthansa vliegt  vanaf Frankfurt op Panama met aansluitende vlucht naar Costa Rica.

Als je via de USA vliegt heb je ESTA nodig. Uiterlijk 72 uur voor aanvang reis aanvragen!!
Als je via Canada vliegt heb je ETA nodig. Op tijd aanvragen!

Google Flights to Costa RicaNaast de bekende ticket websites, bestaat er ook een andere website die op zoek gaat naar de laagste tarieven voor tickets: Google Flights
Vertrek plaats kan Amsterdam (AMS) zijn, maar u kunt ook Brussel (BRU) en Düsseldorf (DUS) als optie aangeven door op de + te klikken naast de plaatsnaam “Amsterdam”.
Costa Rica heeft twee luchthavens: San José (SJO) en Liberia (LIR). U kunt deze twee opties aangeven als aanvlieghaven.
Google gaat dan zoeken naar de goedkoopste vliegtickets met vertrek vanaf alle drie deze luchthavens in Europa en aankomst op een van die twee luchthavens in Costa Rica.
Klik vervolgens op de vierkante blokje waar 31 in staat, dan komt de maandkalender te voorschijn.
Vul de gewenste vertrek en terugreis datum in.
Klik nu eens op die drie verticale streepjes (die streepjes staan rechts boven het blauwe blok met de tekst “Kies een uitgaande vlucht”)
Nu komt de maandkalender weer te voorschijn met vrijwel dagelijks andere tarieven.
Door de vertrek en terugreisdatum iets te verschuiven kunt u op die manier veel voordeliger vliegen.
Helemaal onderin kunt u op “diagram uitvouwen” klikken. U ziet dan op welke dagen de goedkoopste tarieven beschikbaar zijn.
Wel moet gezegd worden dat de goedkoopste tarieven niet de kortste routes beloven. Heeft u veel tijd en weinig geld dan is dit toch een leuke optie om toch een goedkope ticket naar Costa Rica te vinden.

Pas op: soms bent u bezig online een vliegticket te boeken en helemaal aan het eind van de boeking komt ineens de mededeling dat voor die prijs helaas alle vliegtickets uitverkocht zijn en dat ze nu ineens duurder zijn geworden. Ook rekenen veel sites boekingskosten.
Tip: Als u al eerder op het internet naar tickets hebt gezocht, zetten sommige websites een cookie op uw computer. Daardoor weet die website dat u belangstelling hebt voor een bepaalde ticket en zal dus geen aanbiedingen meer laten zien. Werk dus met de incognito modus. Of verwijder de cookies op uw computer, dan bent u weer helemaal verlost van dat soort plaaggeesten en kunt u de aanbiedingen weer zien.
Succes!
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.